Een koudebrug herkennen

Omdat de temperatuur bij een koudebrug altijd kouder is dan de omgeving, kunt u vaak zelf al een koudebrug lokaliseren. Dit doet u door simpel met uw hand over de wand te wrijven. Een koudebrug zal beduidend kouder aanvoelen.

Ook vocht- en schimmelplekken kunnen de aanwezigheid van een koudebrug aangeven. Doordat de verwarmde lucht in de woning tegen de koudebrug aanslaat, zal er condensvorming ontstaan. Deze condensvorming is een voedingsbodem voor schimmelvorming. Schimmelvorming is een gevaar voor uw gezondheid. Luchtwegklachten en allergieën kunnen ontstaan of verergeren.

Onze oplossing Aero-Therm

Omdat een koudebrug ontstaat op plekken waar de isolatie ontbreekt, zal de meest effectieve oplossing altijd het aanbrengen van isolatie zijn.

Afhankelijk van de locatie van de koudebrug kunnen wij de koudebrug isoleren met platen en/of met Aero-Therm. Aero-Therm is een 1 mm dikke isolerend werkende coatinglaag die warmte reflecteert door middel van glazen- en kunststof microbubbels. Deze ultradunne reflecterende coating zorgt voor warmere muren, elimineert koude plekken, voorkomt schimmel en biedt een thermisch comfortabele ruimte.

Daarnaast kan het noodzakelijk zijn om extra (mechanische) ventilatie aan te brengen in de (kruip)ruimte . Dit zal ter plaatse door onze specialisten bepaald kunnen worden.