Aero-therm

LAGERE ENERGIEREKENING
Tot 35% lagere stookkosten door gebruik te maken van Aero-Therm.
SNELLERE OPWARMTIJD
Tot 27% snellere opwarmtijd naar kamertempratuur maximaal realiseerbaar.
 VERLENGING KOELTIJD
De afkoeltijd wordt 2x langer bij het verlagen van de temperatuur met 3 graden
CAPACITEIT VERWARMING
Er is een kleinere capaciteit verwarming mogelijk door Aero-Therm te gebruiken.
LAGERE STAND THERMOSTAAT
De thermostaat kan 2 graden lager ingesteld worden met dezelfde warmte beleving.
UITGEBALANCEERDE TEMPRATUUR
Een gelijkmatigere tempratuur door een mindere koude afgifte van de vloer.

Wat maakt Aero-Therm zo effectief?

In tegenstelling tot conventionele isolatie methodes gaat de werking van Aero-Therm uit van een totaal ander principe. De laag Aero-Therm heeft slechts een isolatiewaarde van 6%. Dit wil zeggen een relatief hoge Lambda waarde. Normaal betekent dit dat een product een weinig isolerende werking heeft.

Aero-Therm werkt echter totaal anders. De laag van slechts 1 millimeter heeft ongeveer dezelfde isolerende werking als 70 tot 100 millimeter steenwol. Dit komt doordat Aero-Therm de warmte reflecteert wat in vergelijking hetzelfde effect heeft als de dunne warmte dekens welke uitgereikt worden aan sporters ter voorkoming en verhelpen van onderkoelingsverschijnselen. Deze thermodeken is slechts een paar micron dik maar heeft een grote warmte reflectie waardoor de persoon niet verder afkoelt. De lichaamswarmte kaatst terug op de goudkleurige laag en behoudt hierdoor de warmte.

Door de kleine glazen microbolletjes te combineren met de best presterende isolatie Aerogel, welke ontwikkeld is door de NASA, is er een nieuw product ontwikkeld. De Aero-Therm laag is slechts 1 millimeter dik. De Aero-Therm helpt om een meer gelijkmatige temperatuur te creëren door het hele gebouw, van vloer tot plafond. De microbolletjes reflecteren direct de stralingsenergie terug de kamer in  waardoor het de efficiëntie maximaliseert en de warmtebehoefte verlaagd. De wetenschap achter Aero-Therm betekent in de praktijk dat hetzelfde comfort kan worden bereikt bij een ongeveer 2 graden celcius lagere kamertemperatuur.

Kunststof microbubbels

Het hoofdbestandsdeel van Aero-Therm zijn glazen- en kunststof microbubbels welke door 3M geproduceerd zijn. Deze microbubbels hebben een zorgvuldig geteste grootte, welke uniek is qua samenstelling. Als we de laag Aero-Therm doorsnijden vinden we in 1mm doorsnede 20 microbubbels op elkaar. Elke bubbel reflecteert de warmtestraling, door deze reflectie zal ongeveer 70% van alle energie worden gereflecteerd en is er geen koude uitstraling van het oppervlakte meer voelbaar. Dit resulteert een extreem korte opwarmtijd van de ruimte. Met andere woorden; u kunt later beginnen met het verwarmen van de ruimte middels een klokthermostaat.

Ook kan de thermostaat lager doordat de temperatuur beleving in de ruimte behagelijker wordt doordat de koude straling van bijvoorbeeld de muur of het plafond verdwenen is. Aero-Therm kan desgewenst ook op de vloer worden gebruikt bij bijvoorbeeld een cement of betonnen vloer. Aero-Therm kan ook gebruikt worden onder vloerverwarming.

De 1 millimeter dikke laag reflecteert de warmt terug de ruimte in waardoor de warmte weer wordt afgegeven aan de lucht in de ruimte. Dit geeft een hoog “thermisch comfort”. De snellere opwarmtijd en de langere cool-down-tijd dragen bij aan een evenwichtigere kamertemperatuur. Hierdoor kan het verwarmingssysteem lager of minder lang worden ingesteld, waardoor aanzienlijke energiebesparingen mogelijk zijn tot wel 35%.

Een bijkomend voordeel van de warme wanden is een veel lagere tot geen kans op condensvorming op het oppervlak, Condensvorming op een oppervlakte is het geen wat kan leiden tot schimmelgroei, welke schadelijk is voor de gezondheid.

Mogen wij u voorstellen

De Aero-Therm producten

Er is geen ander isolatiemiddel dat met zo’n minimale toepassing zo’n grote besparing behaalt! De vacuüm glas- en kunststof bolletjes in Aero-Therm reflecteren de warmte van de muren terug de ruimte in. Doordat de warmte direct van de muur wordt weerkaatst ontstaat een thermisch behaaglijk binnenklimaat wat heel snel voelbaar is. Aero-Therm bevat aero-gel, deze gel is ontwikkeld door de NASA. Aero-Therm wordt in woningen, kantoren en bedrijfspanden door heel Europa toegepast. Aero-Therm is zowel voor particulieren als bedrijven bij ons te koop.

Copyright BETONmonteur.nl